Nova spletna stran Občine Kungota

11.09.2019 858

Tehnološka nadgradnja in funkcionalnosti

Tehnološka prenova spletne strani je zajemala več aspektov, med katerimi smo se osredotočili predvsem na uporabo sodobnih tehnologij. Informiranje občine in posredovanje naših storitev na splet je bilo osnovno vodilo, kar smo dosegli z naslednjimi tehničnimi funkcionalnostmi.

1. Elektronska oddaja vlog in obrazcev
Vsem zainteresiranim občanom smo želeli omogočiti možnost oddaje vlog preko spleta tudi v času izven uradnih ur občine. Odslej lahko 24 ur na dan in 7 dni v tednu odprete elektronski obrazec, izpolnite vlogo, jo podpišete s kvalificiranim digitalnim potrdilom, po potrebi plačate takso in vlogo elektronsko oddate. S tem odpiramo elektronska vrata za celovito dostopnost spletne oddaje vlog.

2. e-Obveščanje občanov
Nova spletna stran vam omogoča prejemanje elektronskih obvestil in SMS sporočil (SMS obveščanje je na voljo le za urgentna obvestila). Na spletni strani lahko izberete, katere kategorije obvestil želite prejemati (novice, dogodki, razpisi, seje, časopisi, urgentna obvestila...) in z vnosom e-poštnega naslova izvedete brezplačno naročilo na obveščanje. Ob objavi nove vsebine na spletni strani občine, boste prejeli obvestilo, skladno z izbrano nastavitvijo (enkrat dnevno ali enkrat tedensko).

3. e-participacija občanov
Nova spletna stran omogoča oddajo predlogov in pobud občanov po kategorijah, pri čemer prejete predloge zbiramo in jih obdelujemo brez neposrednega odgovarjanja na prejete predloge. V kolikor želite prejeti odgovor na svojo pobudo ali imate kakršno koli vprašanje za nas, smo za vas pripravili posebno kategorijo za postavljanje vprašanj, kjer se bomo trudili odgovoriti vam v čimkrajšem času.

4. Delovanje na mobilnih napravah
Nova spletna stran je prilagojena delovanju na mobilnih napravah (mobiteli in tablični računalniki), tako bo brskanje po spletni strani na vašem mobilniku ali tabličnem računalniku odslej bistveno bolj prijazno in preprosto. Izgled strani se namreč prilagaja velikosti zaslona vaše naprave.

Vsebinska prenova

Vsebinska prenova spletne strani je bila razdeljena v dve fazi. V prvi fazi smo se osredotočili na prilagoditev izgleda potrebam občine, druga faza pa je bila namenjena posodobitvi in reorganizaciji vsebin.

1. Prilagoditev izgleda
Sodobne smernice oblikovanja spletnih strani so osredotočene na minimalističen izgled, s prevladujočo belo barvo  in jasno pregledno vsebinsko strukturo. Spletna stran je minimalistična in hkrati tudi vsebinsko zelo pregledna. Vse vsebine so odslej dostopne z enim do največ dvema klikoma v glavnem meniju, osrednja stran pa vam ponuja hitre ikone za dostop do najpogosteje iskanih vsebin.

2. Zakonska skladnost
Nova spletna stran ustreza zakonskim zahtevam, ki smo jih morali upoštevati ob vzpostavljanju e-stika z občani. Vse te zahteve smo združili z željo ponuditi nove storitve na spletni strani, tako da nova spletna stran vsebuje katalog informacij javnega značaja, splošne pogoje uporabe, informacije o avtorskih pravicah, pravilnik o piškotkih, vsebino vezano na varstvo osebnih podatkov, skladnost obračunavanja taks z zakonom o upravnih taksah, oddajo vlog skladno z določili elektronskega poslovanja...

3. Posodobitev obstoječih vsebin
Prenova spletne strani je zahtevala tudi vsebinski pregled in posodobitev obstoječih vsebin. Ponudnik, ki je spletno stran izdelal, je največji ponudnik spletnih strani za občine v Sloveniji. Objavljene niso le vsebine, ki naj bi jih občina obvezno objavila na spletni strani, ampak smo skušali obseg vsebin razširiti na način, da bodo vsebine sovpadale tudi z novimi smernicami in usmeritvami glede lokalnega turizma in razvoja občine.

Prenovljena spletna stran Občine Kungota je dostopna na uradni spletni strani občine https://www.kungota.si

Piškotki
Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke.
Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.
Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo.
Za več informacij si preberite Pravilnik o piškotkih.
Ali se strinjate, da spletno mesto uporabi te piškotke?